dimecres, 4 de maig del 2011

De vacances a Eslovènia. Part 1: Passant per Itàlia.

Tot està preparat. Furgoneta plena a tope, tàndem al carry-bike de darrera; carretó i maletes a dins… La previsió és que allà a les 20h sortirem d’Arbúcies per aprofitar el vespre-nit, que la canalla està més cansada i dormirà per fer una bona part del trajecte.
Durant els últims dies hem pogut fer unes quantes sortides de dimecres tarda per fer les últimes proves d’anar quatre amb el tàndem (l’Edmon a la seva cadireta marca Hamax, model “Siesta”- que va d’escàndol pq és reclinable, i així quan vol dormir… no li penja el cap; i en Roc a dins del carretó amb un “apanyu” casolà, ja que encara no s’aguanta assegut: el maxicosi a dins del carretó, lligat amb quatre pops… és casolà però a prova de bombes…).
Se surt de casa + o – “in time”, i tot va sobre rodes, fins a les 11.30 de la nit, a l’alçada de Marsella… pof… la roda del darrere… No rebentada no… explotada!!!Macasum Satanàs Elèctric!!! Bé… després d’uns quans macàgums… i amb un vendaval de pebrots… “La Clau en Creu” i uns quants cops de peu… en Pepitu va poder posar roda de recanvi… amb un pneumàtic en estat deplorable… sí… però és el que hi ha.
Seguim poqueta estona més i decidim parar.
L’endemà, seguim una estoneta més de viatge, i parem ja a Itàlia: Finale Ligure. Un “Borgo” molt molt bonic, de davant de mar. Sembla que a la zona, el que es porta (a part de l’escalada esportiva) és el descens. Molta molta gent, (estrangers) amb les santes bicis tant de descens com d’enduro es passegen pel centre del poble. Lògic. És un dels punts d’europa on els Alps moren al mar, i sí, els denivells són considerables.
En acabat de fer el vol… seguim, fins a Cremona on parem a fer el gelatti, i l’Edmon aprofita per estirar les cames al damunt de la seva moto. El centre està en obres. Res, gelat, sopar de l’Edmon, partit de futbol amb una família italiana i al vespre-nit, sant tornem-hi. Parem en un punt desconegut… quan el cansament diu prou. Comença la rutina de muntar llit, aixecar sostre…
L’endemà al matí, quina sorpresa… ens trobem al vell mig d’una “CicloVia”, concretament la de Sirmione, al Lago di Garda… i evidentment, no deixem perdre l’oportunitat. Dia de Tàndem!!!
Fem 16 Km d’anada i els mateixos de tornada, per una zona maquísssima!!! Tot vinya, els Grans Alps com a teló de fons, i la riba sud del llac de Garda. I per acabar… la guinda. Sirmione!!! No us el deixeu perdre. Poble posat dins d’una petita illa, molt molt petitona unida per un pont a “terra ferma”. Tot medieval. Castell, carrers empedrats… i gelateries (medievals per les mides del gelat!!).
Com apunt, dir que la major part de pedalades que hem realitzat, a la part de dalt del carretó hi portàvem la moto de l’Edmon, ja que la nostra intenció era fer carrils bici, i carreteres considerades per a pedalar-hi amb família, i així si ell decidia que volia “motejar” que pogués, que les vacances eren per tots els de la família!!!
A més, la moto ens anava molt i molt bé per visitar centres de pobles i ciutats… l’Edmon no havia d’anar amb cotxet i es movia, però a un ritme, bastant més alt que el seu d’anar a peu… de fet un ritme de almenys 5 o 6 Km/h… és a dir ritme de footing pel pare o mare que el controlés…
Després de l’excursioneta… seguim, que a Eslovènia hi falta gent…



Info d’interès:
Webs d’info per Itàlia:
http://www.piste-ciclabili.com/
http://www.piste-ciclabili-alpeadria.eu/cm/ambienti/tarvisio_ciclabili/unica/allegati/struttura_portale/20081291610210.CicloviaAlpeAdria_LR.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada