dilluns, 31 d’agost del 2009

St. Feliu de Guíxols - Ripoll

Aquest cap de setmana hem fet la via verda que va de Sant Feliu de Guíxols a Ripoll, és a dir, la Ruta del Ferro i del Carbó més la Ruta del Carrilet, però en el sentit invers: des de la Costa Brava fins al Pirineu.




Vam sortir divendres a la tarda de Sant Feliu de Guíxols. Només arrencar, vam tenir un petit problema amb el canvi dels plats, que vam poder arreglar al primer centre de BTT que vam trobar en el camí. Així vam recórrer el tram fins a Llagostera sense més problemes. Allà vam fer una parada de rigor al parc infantil que hi ha al costat de l'estació, perquè l'Edmon jugués una estona. D'allà vam seguir fins a Cassà de la Selva, on ens vam adonar que havíem perdut la bossa d'en Pep pel camí, amb cartera, documentació, claus i tota la pesca! Vam tornar enrere fins a Llagostera i, miraculosament, la vam trobar amb tot el que hi havia a dins (diners inclosos). Quina sort!

Però clar, entre anar i tornar, van ser uns quants quilòmetres de propina. Però vam poder arribar a Girona abans que es fes fosc i vam fer la primera nit a Salt (gràcies, Rut i Jordi, per acollir-nos!).


El segon dia vam sortir de Salt i vam seguir el carril-bici fins a Les Preses. Allà, com que encara era d'hora i ens quedaven prou forces, vam decidir anar fins a Santa Pau. Eren uns deu quilòmetres de propina, però van valer molt la pena, perquè vam anar a per un camí molt bonic que passa per dins la fageda d'en Jordà i vam visitar el poble de Santa Pau, que també és molt bonic. Allà vam fer un merescut sopar a base de fesols de Santa Pau i vam dormir a l'Alberg Bellavista.


Diumenge, des de Santa Pau, vam anar per carretera fins a Olot. Allà el carril-bici s'interromp (s'acaba la Ruta del Carrilet i encara no està feta l'unió amb la Ruta del Ferro i del Carbó) i vam fer el tram d'enllaç pels colls de Coubet i Santigosa... un dia que només trepitgem asfalt i va i punxem la roda!


Al migdia vam arribar a Sant Joan de les Abadesses i, després de la parada de rigor al parc infantil de l'estació, vam fer el carril-bici fins a Ripoll. Allà vam agafar el tren fins a Vic, vam deixar el tàndem a casa en Dani (gràcies!) i la Carme ens va venir a buscar en cotxe (gràcies, també!).


Aquests tres dies havien de servir per "posar-nos a prova" a nosaltres, el tàndem i el carretó, i bé, amb més o menys incidències, tots hem resistit (nosaltres amb mal de cul, el tàndem amb una roda punxada i el canvi dels plats trencat, i el carretó amb un problema a l'enganxament carro-tàndem que vam solucionar provisionalment amb un tornavís i una mica d'esparadrap... vaja, que el que n'ha sortit més ben parat és l'Edmon, que s'ha portat molt bé i no s'ha queixat gens per les hores que s'ha hagut de passar al carretó!). De manera que prova superada!

dilluns, 24 d’agost del 2009

Ja tenim el tàndem arreglat!


Després de les incidències tècniques en la sortida d'ahir, hem portat el tàndem al taller i ja està arreglat: li hem canviat el plat mitjà, que estava molt gastat i per això ens saltava la cadena cada dos per tres. De manera que ja el tenim llest per a les pròximes excursions!


Aprofitem per posar una foto que ens han enviat des de la web http://www.zillertal.net/, d'una de les sortides que vam fer amb el tàndem al Tirol.


vacances al Tirol

Aquest mes d'agost vam estar un parell de setmanes al Tirol; primer a la banda italiana (a les Dolomites) i després al costat austríac (a Zillertal). Vam endur-nos el tàndem i vam fer algunes excursionetes per allà.




A Val Gardenna vam fer dues sortides: la primera pels pobles de la vall (d'Ortisei a Selva Gardenna) i la segona per l'altiplà de Siusi (pujant des de Selva Gardenna pel Monte Pana).




A la vall de Zillertal, també vam fer un parell d'excursions. Si voleu veure fotos, n'hi ha unes quantes a http://www.zillertal.net/modules.php?op=modload&name=My_eGallery&file=index&do=showgall&gid=689




El tàndem ens va anar molt bé també per visitar ciutats. Vam veure Insbruck (Àustria) i Zurich (Suïssa, ja en el viatge de tornada cap a casa) des de dalt la bicicleta, sense problemes per aparcar ni per moure'ns!






Hem trobat que el Tirol és una zona fantàstica per anar amb bicicleta, perquè hi ha molts carrils-bici, tant a les ciutats com en entorns naturals.

Arbúcies - Montsoriu


En les pròximes entrades, ressenyarem breument algunes de les sortides que hem fet des que tenim el tàndem i abans d'obrir aquest bloc.


La setmana passada vam anar des d'Arbúcies fins al Castell de Montsoriu. Una excursioneta curta però intensa, i que val molt la pena si no heu visitat mai aquest fantàstic castell medieval.


Arbúcies - Riells del Montseny



Ahir al matí vam anar fins a l'Abadia de Sant Martí, a Riells del Montseny, passant per Fontdellops. La pujada va anar bé, malgrat que en alguns trams la pista estava en bastant mal estat i això dificultava l'ascenció, i per altra banda vam tenir alguns incidents tècnics amb el canvi de marxa i la cadena.

Després d'aproximadament dues hores, vam arribar al Bell-lloc, on vam fer un vermut - bany - dinar que ens va refer del tot!


I havent dinat, vam tornar a Arbúcies. La intenció era anar per una pista fins a Coll de Castellà i des d'allà baixar a Arbúcies, però vam pujar més del compte i vam anar a sortir a Fogueres de Montsoriu.

Obrim el bloc!

Fa cosa de mig any, vam comprar-nos un tàndem de 2a mà. Des de llavors, en Pep, la Clara i l'Edmon ens hem aficionat a voltar amb aquesta bicicleta familiar. Hem fet excursions molt maques i hem pensat que seria bonic deixar-ne constància en aquesta bitàcora virtual.